عایق کاری لوله ها: ( حرارتی و صوتی)
در بحث عایق کاری لولههای ساختمانی، علاوه بر ضریب هدایت (K ) و ضریب مقاومت رسانایی موضوع مزاحمت های صوتی نیز مطرح میباشد. با توجه به اینکه اغلب لولههای آب و فاضلاب در سقفهای طبقات تعبیه می شوند در نقاط اتصال و زانویی، شکست مسیر آب موجب تولید صدا شده و در نهایت ایجاد مزاحمت صوتی و سلب آسایش و آرامش ساکنین را خواهد نمود.
در هنگام عملیات عایق کاری علاوه بر رعایت اصول حرارتی و صوتی، یکپارچگی پوشش لوله ها و کانال ها نیز اهمیت ویژه ای دارد لذا با توجه به این امر که غالباً لولهها مماس با سقف بوده و یا به طور کامل متصل به آن هستند و در برخی موارد در نقاط کور ساختمان تعبیه شدهاند عایقبندی صحیح و پوشش کامل آنها دشوار یا بعضاً غیر ممکن است .به همین دلیل در این موارد استفاده از عایقهای پیش ساخته یا رولی امکانپذیر نیست.
عایقهای پاششی پلییورتان در دو نوع سلولباز و سلولبسته علاوه بر مقاومت رسانایی بالا در برابر حرارت و صوت، به دلیل وجه تمایز آن یعنی همان فرآیند در عملیات عایق سازی، بهترین جایگزین برای سایر عایقها می باشند.
به این صورت که مواد پلییورتان قبل از واکنش شیمیایی و تشکیل فوم در ابتدا به صورت مایع از فواصل دورتر بر روی سطح لولهها و یا کانالها پاشیده میشود و عملیات شیمیایی واکنش که همان تشکیل فوم است در چند ثانیه پایان یافته و همین فرآیند پفزایی باعث در برگرفتهشدن کامل لولهها توسط فوم تشکیل شده میشود و تمامی درزها و شکافها پوشیده خواهد شد .
چسبندگی عالی بر روی تمامی مصالح ساختمان، نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت، گرد و غبار، حشرات و خواص مکانیکی و فیزیکی ثابت پلییورتان از جمله ویژگیهای دیگر فوم پلییورتان می باشد. از دیگر شاخص های پلی یورتان پاششی سرعت اجرای بسیار بالا و واکنش پذیری سریع آن است که وقفه برای انجام عملیات بعدی ساختمان را از بین می برد.
در بررسی این موارد میتوان علل فراگیرشدن این نوع عایق و جایگزینی آن با سایر عایقهای سنتی را فهمید
البته قیمت مناسب پلی یورتان در مقایسه با سایر عایق ها را نیز می توان از جمله علل رشد و جایگزینی این عایق در صنعت ساختمان مطرح نمود
- ۹۴/۰۵/۲۵